T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Yaşar Şadiye Cimilli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Altayçeşme Mahallesi Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu ile aynı binada Osmangazi Kız İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılını ise Küçükyalı’da Altıntepe İmam Hatip Ortaokulu ile aynı binada sürdürmüştür. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ise Kışlalı caddesinde bulunmuş olup; 2016-2020 yılları arasında Bağlarbaşı Mahallesi Cemal Bey Caddesi Salih Reis Sok. No:1 ‘de Şehit Murat Mertel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim-Öğretime devam edip, Şu an Cevizli Mahallesi Deniz Sokak No:6 adresindeki yeni banımızda eğitim-öğretime başlamak üzere hazır bulunmaktayız. Toplam 362 öğrencimiz bulunmaktadır. 

Okulumuzda 2019-2020 dönemi itibariyle toplam 34 öğretmen görev yapmaktadır. Branşlarımızın hiç birinde eksik öğretmenimiz yoktur. Okul dersleri, hafızlık, destekleme ve yetiştirme kursları, Osmanlıca kursu, El sanatları, Kitap okuma projeleri ve daha birçok Sosyal ve Kültürel etkinliklerimizle birlikte Eğitim-Öğretim faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Öğrencilerimiz; edebiyat, hitabet, spor ve yabancı dil alanlarında birçok yarışmaya katılmaktadır. Çok değerli hocalarımızla okur-yazar buluşmaları, konferans ve seminerler düzenlemekteyiz. Gözde Tiyatro Toplulukları okulumuzda oyunlarını sergilemektedir. Bizler için canını hiçe sayıp kendilerini vatana feda eden Şehit ve Gazi ailelerini ziyaret ederek okulumuzda misafir etmekteyiz. 

Sınıf mevcutlarımız 22 kişilik olup her öğrenciye ait dolaplarımız bulunmaktadır. Zengin içeriğe sahip, geniş kitleye hitap eden Kütüphanemiz mevcuttur. Bununla birlikte 1 adet kapalı spor salonumuz ve bahçemizde Basketbol sahamız vardır. Ferah ve öğrencilerimizin rahat edebileceği kantinimiz mevcuttur. Akabinde 1 adet Mescidimiz,2 Şadırvanımız,1 Adet Has Odamız,1 Adet Toplantı Odamız, Fizik Kimya ve Biyoloji olmak üzere 3 Adet Laboratuarımız,2 Adet Atölyemiz,2 Adet Koridor Kitaplığımız ve 1 adet Konferans Salonumuz öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Öğrencilerimizin sağlığı bizim için ön planda olduğundan tam donanımlı Revirimiz aktif haldedir. Baş tacımız Velilerimiz için hazırlanmış 1 adet Veli Bekleme Salonumuz mevcuttur. 

Okulumuzdan 2018 ve 2019 yılında verdiğimiz mezunlarımızın bir çoğu Üniversite tahsillerine devam etmektedir. Mezunları takip komisyonumuzla birlikte her zaman onların yanındayız. 

Şehit Murat Mertel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak amacımız sadece lise diploması vermek değil, öğrenmeye tutkuyla bağlı, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, ahlaklı, edepli, aklı ve kalbiyle hareket eden, hayata hazır duruşuyla, düşünce tarzıyla, çalışkanlığıyla, hayranlık uyandırabilen, girdiği her ortamda çevresine ışık tutabilen, hem yüksek bilgi ve kültürel değerlere hem de yüksek ahlaki donanımlara mücehhez insanlığın hayrına pek çok faydalı işler yapacak; dinine, derdine, milletine bağlı iyi nesiller yetiştirmektir. 

İnsanlık, insana emanet olduğundan bu emaneti en güzel şekilde korumak bizim görevimizdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2023 - Güncelleme: 20.10.2023 11:26 - Görüntülenme: 109
  Beğen | 0  kişi beğendi